Onze dirigent

Arie Vooijs is op 31 juli 1965 in Leiden geboren en is opgegroeid in Katwijk.
Al op jonge leeftijd is hij begonnen met bariton- en orgellessen.
Zijn eerste orgellessen kreeg hij van Jan van der Boon en later van Theo Tobé.

Pianolessen volgde hij bij Peter Bontje en Jaco van Leeuwen.

In 1981 is hij organist geworden van de Gereformeerde Vinkelaankerk te Noordwijk.  Via de orgels van de Ichtuskerk te Katwijk aan Zee en de Dorpskerk te Katwijk aan den Rijn is hij op dit moment als organist verbonden aan het Kerkelijk Centrum 'de Oase' in Zoetermeer .

Geregeld begeleidt en begeleidde hij koren zowel op orgel als piano.
Zo was hij vaste begeleider van het Evangelisatiekoor uit Zoetermeer, het Rijnstreekkoor uit Katwijk aan de Rijn, het interkerkelijk koor Rejoice uit Zoetermeer en het koor Les Sirenes uit De Lier waaraan hij korte tijd als interim-dirigent verbonden is geweest . Op dit moment is hij vaste begeleider en muzikaal adviseur van de Oase Cantorij uit Zoetermeer.

Als koperblazer heeft hij zijn “roots” liggen bij de muziekvereniging ‘Harmonie Katwijk’ uit Katwijk aan den Rijn.  Van juli 1995 t/m december 2007 was hij als euphoniumspeler lid van de Douaneharmonie Nederland. In dit orkest bespeelde hij o.a. bij 'lichte' muziek ook de piano/keyboards.
Sinds enige tijd is hij geregeld gastspeler op euphonium bij diverse muziekgezelschappen in de Haagse Regio.

In 1989 is hij samen met een aantal vrienden een koor gestart wat uitgegroeid is tot het YMCA koor Mare Canto uit Katwijk.
Van 1990 tot medio 1995 is hij dirigent geweest van de zanggroep Sjir Chadasj uit Hazerswoude.

Vanaf 1994 tot 1999 is hij dirigent geweest van Gospelgroep Rejoice uit Voorburg waarna in 2001 een dirigentschap volgde van het interkerkelijk koor 'The Revival Singers”'uit Katwijk aan den Rijn.

Als dirigent is hij als autodidact gestart.  In augustus 2000 is hij, halverwege ingestapt in de lopende cursus “Meerjarige Dirigenten Opleiding”. In juni 2001 heeft hij deze cursus, gegeven door de docenten Jos Vranken jr., Bert van Stolwijk en Ellen v.d. Ham, in één jaar met succes afgerond.

Gewend aan het leiden van koren met begeleiding van combo of pianist was het leiden de a-capella groep “F Majeur 7” uit Zoetermeer, van 2001 tot 2008 een geheel nieuwe ervaring.

Van 2005 tot 2009 heeft hij de leiding over het Interkerkelijk kinderkoor ‘de Zevensprong’ uit Zoetermeer.

In 2008 wordt hij, na een korte periode als interim dirigent, de vaste dirigent bij het Interkerkelijk koor Caritas uit Aalsmeer.

In februari 2012 treedt hij aan als dirigent van het koor “Volharding Leidt tot het Doel”.